MEE Zuid-Limburg

Trainingen ikv mensen met verward gedrag voor gemeenten

Bent u binnen uw gemeente van plan om uw medewerkers te scholen op het gebied van mensen met verward gedrag? U kunt hiervoor nu subsidie aanvragen!

 

Graag wijzen wij u op de mogelijkheid voor gemeenten om vanuit het actieprogramma verward gedrag van ZonMw eenmalig een financiële impuls aan te vragen om te starten met een op maat gemaakt trainingsplan voor de medewerkers binnen uw gemeente.

 

Gemeenten kunnen door middel van de subsidie een trainingsplan op maat samenstellen voor medewerkers die in het dagelijks werk (potentieel) in aanraking komen met personen met verward gedrag. ZonMw heeft een aantal passende trainingen geselecteerd op een menukaart trainingen gemeentelijke teams. Deze zijn geselecteerd aan de hand van kwaliteitscriteria. Op basis van de trainingsbehoefte in uw gemeente kiest u één of meerdere trainingen. Voor de trainingen gericht op de doelgroep LVB, NAH en ASS zijn een drietal trainingen van de MEE Academie op de menukaart opgenomen die ook voor subsidie in aanmerking komen:

  • Licht verstandelijke beperking en GGZ-problematiek
  • E-learning LVB en GGZ-problematiek
  • E-learning Niet zichtbare beperkingen beter in beeld (vermeend verward gedrag)

 

Via deze pagina vindt u aanvullende informatie over de subsidiemogelijkheid. Via deze link kunt u de Menukaart trainingsaanbod gemeentelijke teams bekijken.

 

U kunt nog gedurende de gehele looptijd van het actieprogramma (einddatum oktober 2020) subsidie aanvragen.

Uiteraard kunnen wij tijdens een oriënterend gesprek van gedachten wisselen over de invulling van het mogelijke trainingsaanbod vanuit de MEE Academie.