MEE Zuid-Limburg

Terugblik MEE proeverij in Parkstad

MEE proeverij in Kerkrade, regio Parkstad was een succes!

Een aantal professionals namen afgelopen 23 mei in Kerkrade (regio Parkstad) deel aan onze MEE proeverij.
Ze konden er ‘proeven’ aan onze producten en werkwijzen.

Er werden workshops verzorgd over, Brain Blocks, onze participatieprojecten gericht op arbeid, herkennen en omgaan met LVB, de meerwaarde van IVH, het budgetspel en ervaringsdeskundigheid. De MEE proeverij werd door de aanwezigen o.a. als “super interessant”, “inspirerend”, en “activerend” ervaren. In de pauze werd getrakteerd op een heerlijke lekkernij!

 

De meerwaarde van MEE ervaringsdeskundigen

De middag werd geopend door onze ervaringsdeskundigen die hun persoonlijke verhaal vertelden. Zij vertelden o.a. hoe lastig het kan zijn om een onzichtbare beperking te hebben, hoeveel puzzelstukjes op hun plek kunnen vallen als je eenmaal weet welke beperking je hebt en hoe pijnlijk het is als er niet naar je mogelijkheden wordt gekeken of geen rekening gehouden wordt met je beperking. Ze hebben toegelicht hoe MEE ervaringsdeskundigen inzet.

De meerwaarde van IVH (Integrale Vroeghulp)

De deelnemers kregen uitleg over wat IVH is, wat het doet, en wat voor meerwaarde het heeft.

Workshop Arbeid

Participeren op de arbeidsmarkt is voor onze cliënten niet vanzelfsprekend. We hebben diverse MEE participatieprojecten die zich richten op meedoen mogelijk maken op de werkvloer. Tijdens de MEE proeverij hebben we laten zien wat MEE met de jobcoach, toekomstcoach, werkfittrajecten en melba onderzoek kan betekenen.

Workshop LVB

De deelnemers kregen een spoedcursus in herkennen en omgaan met LVB. Ze hebben kunnen ervaren hoe iemand met LVB zich in de huidige complexe samenleving regelmatig kan voelen.

Workshop Brain Blocks

Brain Blocks is een toolbox om met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en mensen in hun omgeving te kunnen praten over autisme. Iedere derde donderdag van de maand geeft MEE een vrij toegankelijke informatiebijeenkomst Brain Blocks. De ervaringsdeskundigen droegen bij aan de workshop door o.a. treffende voorbeelden te geven over hoe het in hun brein met autisme werkt en door uit te leggen wat Brain Blocks hen heeft gebracht. Zelfs bij sommige aanwezige ervaren professionals leidde dit tot een toename van hun kennis over en begrip voor autisme.

Workshop Budgetspel

Spelenderwijs leren omgaan met geld. De deelnemers hebben het tijdens de MEE proeverij even kunnen ervaren. Ook hier reageerden de deelnemers enthousiast en zagen zij kansen om het budgetspel o.a. in te zetten op scholen en in gevangenissen.

Het was een inspirerende en verbindende middag waar we met veel plezier op terug kijken. We bedanken alle aanwezigen voor hun enthousiaste deelname!