MEE Zuid-Limburg

Careless running

Fanny Drenthe (consulent van MEE Zuid-Limburg) en Bert Ramakers (directeur van Ophovenerhof Sittard) zijn samen gestart met het initiatief Careless Running – zorgeloos hardlopen. MEE ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op alle leefgebieden en in alle levensfasen. De Ophovenerhof in Sittard biedt een zinvolle dagbesteding aan mensen met een beperking.

 

Fanny en Bert zijn behalve beide actief in de zorg ook fervente recreatieve hardlopers. Fanny stelde in haar werk als consulent van MEE vast dat nogal wat moeders van kinderen met een beperking – moeders met een extra zware zorgtaak – geïsoleerd dreigen te raken. Om daar doorheen te breken vatte ze het plan op voor Careless Running, een sportieve activiteit voor moeders van kinderen met een beperking, die hen even uit hun isolement haalt en die zorgt voor contacten met lotgenoten.

 

Programma
Samen met Bert Ramakers geeft Fanny Drenthe in een kleine groep een zestal trainingen in het Stadspark, vlakbij de Ophovenerhof aan de Molenweg 57 in Sittard. Na deze trainingen zijn de deelneemsters in staat om drie kilometer aan een stuk hard te lopen. En als er voldoende interesse bestaat wordt ook een tweede reeks trainingen opgezet. Het belang van sporten is niet alleen het opdoen van een betere lichamelijke conditie. Behalve dat men zich er fitter door zal voelen maakt trainen ook psychisch sterker. Bovendien leggen de deelneemsters ook sociale contacten met andere vrouwen, die in een vergelijkbare situatie zitten.

 

Voor wie?
De trainingen zijn bedoeld voor beginners, deelnemers hoeven dus geen basisconditie te hebben. Er wordt getraind met een vast schema en daar hoort ook huiswerk bij. Bert en Fanny adviseren deelnemers om niet meteen dure spullen aan te schaffen, maar eerst eens te ontdekken of men het leuk vindt. Fanny en Bert geven daarna desgewenst advies aan mensen die loopschoenen willen aanschaffen. Het belangrijkste van de trainingen is plezier in lopen en nieuwe mensen ontmoeten.

Wie als moeder van een kind met een beperking interesse heeft om mee te doen stuurt een berichtje aan info@meezuidlimburg.nl.