MEE Zuid-Limburg

Ontmoet onze stagiaires

Ontmoet Iris van der Vloet stagiair consulent bij MEE Zuid-Limburg

Ik ben Iris van der Vloet en ik ben tweedejaars student van de opleiding Pedagogiek te Fontys Hogeschool. Het afgelopen schooljaar heb ik op maandag en dinsdag stage gelopen bij MEE Zuid-Limburg. In deze periode heb ik veel diverse taken mogen uitvoeren: mee lopen met consulenten, trainingen geven, groepen begeleiden, ondersteunen bij het technische gedeelte van onlinetrainingen en cliënten ondersteunen met vragen die ze hebben. 

Gedurende mijn stage ben ik met veel verschillende doelgroepen in aanmerkingen gekomen. Zo heb ik kinderen van 12 jaar begeleid, maar ook mensen van 60 jaar. Niet alleen in de leeftijd zit verschil ook in de beperkingen. Voorbeelden van beperkingen zijn niet aangeboren hersenletsel (NAH), een taalstoornis, autisme, ADHD en fysieke beperkingen. Iedere cliënt is anders zelfs als je twee personen hebt met dezelfde beperking, hebben ze vaak andere hulpvragen. Dit maakt het afwisselend en uitdagend.

Werken bij MEE is leuk omdat je veel vrijheid krijgt in het kiezen en uitvoeren van de taken. Ik mag zelf inbreng geven en er wordt ook serieus naar me geluisterd. Ook de sfeer bij MEE is heel gezellig. Als stagiaire voel ik me heel welkom bij MEE. In het werk zit ook veel diversiteit waardoor iedere dag weer anders is. Het is leuk om te zien dat je echt iets kan betekenen voor iemand.

Je komt bij MEE in aanraking met heel veel verschillende doelgroepen en je kan aan veel verschillende leerdoelen werken en daarom zou ik MEE aanraden. Het is mogelijk om zelf te kiezen waar je je in wilt ontwikkelen. Je wordt heel goed begeleid ook al doe je veel taken individueel. Er zijn altijd mensen die je willen helpen. Ze helpen je bij het begeleiden van cliënten maar ook bij je eigen ontwikkeling. Daarnaast heb je de vrijheid om je eigen agenda in te delen. Je hebt zo de vrijheid om te kiezen wanneer je aan wat wilt werken. Bij MEE wordt er gewerkt met een studententeam waar studenten onderling met elkaar kunnen praten en ervaringen kunnen delen. Zo is er bij  MEE ook genoeg ruimte voor intervisie en het krijgen van feedback.

Ontmoet Nikée Renders stagiair consulent bij MEE Zuid-Limburg

Ik ben Nikée Renders en ik ben derdejaars student van de opleiding Social Work te Zuyd hogeschool. Van september tot en met juli loop ik vier dagen per week stage bij MEE Zuid-Limburg. Gedurende deze stage heb ik verschillende taken: ondersteunen bij fondsaanvragen, op huisbezoek gaan en intakes doen, trainingen begeleiden en zaken uitzoeken voor zowel collega’s als cliënten. Zo is een stagedag heel afwisselend

Als stagiair consulent bij MEE Zuid-Limburg kom je in contact met een breed beeld van cliënten. Dit zit zowel in de leeftijd als in de beperkingen. Zo heb je eerst een huisbezoek bij een oudere vrouw van 70 jaar met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) die ondersteuning nodig heeft bij de financiën en hulp rondom eenzaamheid. Vervolgens kom je bij een man van 25 jaar met een laag IQ, kinderen en schulden. De volgende dag loop je eerst mee bij team WLZ (Wet Langdurige Zorg) waarbij je voor een gezin naar een woonplek voor de zoon (lichamelijk en geestelijk gehandicapt) op zoek gaat. Daarna ga je met je collega van Integrale vroeghulp naar een gezin met een hulpvraag voor een kindje van 2 jaar met ADHD en autisme problematiek.

Naast de huisbezoeken en het contact met cliënten heb ik ook trainingen gegeven. Zo ben ik betrokken geweest bij de training Smart met geld. Voor deze training heb ik les gegeven op het speciaal onderwijs over omgaan met geld aan jongeren van 17/18 jaar met verschillende problematieken, denk aan ADHD en autisme. Daarnaast ben ik betrokken bij een lotgenoten groep voor autisme. Bij deze training komen we 1 keer per maand samen om te bespreken wat er bij autisme komt kijken en hoe iedereen hiermee omgaat. Kortom, je krijgt een zeer breed beeld van verschillende doelgroepen te zien. En je mag ervaren hoe het is om met verschillende doelgroepen te werken.

Het ontmoeten van veel verschillende cliënten waarbij je verschillende taken uitvoert, maakt het werken bij MEE Zuid-Limburg leuk. Daarbij is het werken bij MEE Zuid-Limburg prettig doordat je serieus wordt genomen door je collega’s. Ze staan er voor open om je te helpen daar waar je vragen hebt. Je kunt altijd met je vragen bij iemand terecht. Je krijgt veel vertrouwen van je collega’s om zelfstandig taken uit te voeren

Ik zou MEE Zuid-Limburg dan ook aanraden als stageplek, omdat je er als stagiaire serieus wordt genomen. Daarbij wordt er ook gekeken naar jouw niveau en waar jij aan toe bent. Je bepaalt zelf welke opdrachten je wilt oppakken en welke je liever nog even niet wilt doen. MEE Zuid-Limburg is een organisatie die klaar staat voor elk persoon met een beperking en kwetsbaarheid in zijn breedste zin, dit houdt dus ook in dat jij veel variatie vindt binnen de hulpvragen. Je kunt jezelf hierdoor als stagiaire ontwikkelen op veel gebieden. De punten waar jij je meer in wilt ontwikkelen kun je aangeven en dan wordt er gekeken naar de mogelijkheden.

Lettertype formaat aanpassen
Contrast