MEE Zuid-Limburg

Ontmoet onze medewerkers

Ontmoet Frank cliëntondersteuner/consulent bij MEE Zuid-Limburg

Ik vind het leuk om te proberen de cliënt met zijn beperking gewoon te kunnen laten leven in zijn dorp of wijk. Gewoon kunnen meedoen, maakt dat de maatschappij er meer en meer oog voor heeft dat mensen met een beperking erbij horen. Door bij MEE te werken, kun je echt iets betekenen voor mensen en de samenleving.

Als consulent bij MEE heb ik meestal te maken met licht verstandelijk beperkte volwassenen en hun gezin. Vaak lopen ze tegen problemen aan vanwege hun beperking. Er zijn bijvoorbeeld geldzorgen of werk loopt niet op rolletjes. Instanties hebben allerlei regels, uitzonderingen, wetmatigheden die mijn cliënten vaak niet begrijpen.

Voor de Coronacrisis had ik op een werkdag vaak huisbezoeken bij cliënten. Soms betekende dat dat je nog vol was van je vorige huisbezoek en dan ineens weer op een heel andere toon in het volgend bezoek bezig was. Het hielp dat je tussendoor even in de auto zat. Nu tijdens de Coronacrisis vinden er minder huisbezoeken plaats. Samen met de cliënt bekijk ik of een huisbezoek noodzakelijk is of dat we op een andere manier contact kunnen hebben. Bijvoorbeeld via beeldbellen of appen. Of we spreken op een externe locatie af of maken een wandeling. Als consulent bij MEE zoek je naar de mogelijkheden. Dat vraagt creativiteit en flexibiliteit. Daarnaast heb ik op een werkdag veel telefonisch contact met hulpverleners, betrokkenen, etc. en overleg ik met collega’s.

“Ik werk graag bij MEE. Je bent baas over je eigen agenda. Er is veel vertrouwen van de organisatie dat wat ik doe ook is wat MEE wil dat ik doe in casussen. En dat is telkens weer zóóó anders!”

De afwisseling van cliënten en het uiteindelijk door kennis en ervaring ervoor zorgen dat ze weer kunnen meedoen in de samenleving maakt mijn werk leuk. Bij MEE is er  volop de mogelijkheid om te blijven leren. Ieder kwartaal hebben we een plenaire bijeenkomst die in het teken staat van deskundigheidsbevordering en allerlei opleidingen en cursussen zijn altijd bespreekbaar.

Tip voor nieuwe medewerker:
Maak gebruik van je collega’s. Met hen kun je situaties, regels en procedures waar je tegen aan loopt bespreken. Zo houd je je sociale kaart up-to-date. Want er verandert telkens wel weer wat!