MEE Zuid-Limburg

Nieuwe voorzitter cliëntenraad MEE Zuid-Limburg

Beste mensen,

Onlangs ben ik benoemd tot voorzitter van de cliëntenraad van MEE- Zuid-Limburg.
In het kort zal ik mij even voorstellen.
Mijn naam is Harrie van Beers. Ik ben 67 jaar en volledig met pensioen. Ik woon in Maastricht, ik ben vader van vier kinderen. Dingen die ik in mijn vrije tijd doe zijn lezen, wandelen en zingen. In mijn arbeidzame leven verleden heb ik diverse functies vervuld bij de overheid en non-profit organisaties. Zo was ik onder meer gemeentesecretaris in het Overijsselse Dalfsen en burgemeester in Margraten. Mijn laatste functies zijn die van directeur-bestuurder bij het StartersCentrum Limburg en directeur bij abdijcomplex in Kerkrade. Na mijn actieve loopbaan wil ik mij graag als vrijwilliger inzetten voor de maatschappij bij organisaties waarvoor ik mij interesseer. Dat geldt zeker voor MEE-Zuid-Limburg, dat zich inzet voor mensen met een beperking, mantelzorgers enzovoorts. “Meedoen mogelijk maken”, is een hartekreet van MEE die ik van harte kan schrijven. Vanuit de cliëntenraad hoop ik daar een steentje bij te kunnen dragen. Van 2014 tot 2022 was ik voorzitter van de Raad van Toezicht van zorgstichting Keerderberg in Cadier en Keer. Ik had daar regelmatig contact en overleg met de cliëntenraad. In al het werk van zo’n stichting, en dat is ook van toepassing op MEE-Zuid-Limburg, draait het uiteindelijk om de cliënten. De cliëntenraad is daarmee een belangrijk orgaan. Ik hoop en verwacht dat de adviezen van de CR bijdragen aan een optimale dienstverlening zodat niemand aan de kant blijft staan en iedereen volwaardig deel kan nemen aan onze samenleving. Daarvoor wil ik mij samen met de andere leden van de raad actief inzetten.

Met vriendelijke groet,

Harrie van Beers