MEE Zuid-Limburg

Gratis ondersteuning voor mantelzorgers Gulpen‐Wittem. Geen verwijzing nodig!

Zorgen voor een ander voelt vaak vanzelfsprekend. Het voelt gewoon, omdat het zo hoort. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven. Toch kan deze zorg ook zwaar zijn. Veel mantelzorgers combineren de zorgtaak met andere activiteiten en verplichtingen. Zoals een baan of de zorg voor het eigen gezin.

Wanneer bent u mantelzorger?

Zorgt u meer dan 8 uur per week onbetaald voor iemand? Bijvoorbeeld voor uw partner, kind, familielid of vriend? En doet u dat langer dan 3 maanden? Dan behoort u tot 1 van de bijna 3 miljoen mantelzorgers die Nederland rijk is.

Francien Heussen van MEE Zuid-Limburg biedt mantelzorgers in Gulpen-Wittem gratis ondersteuning

Als u voor iemand in uw directe omgeving zorgt, dan heeft u misschien vragen, zoals: ‘kan ik extra hulp krijgen?’ ‘Hoe kan ik tijd voor mezelf houden?’ ‘Hoe ga ik beter om met moeilijk gedrag van mijn zieke partner’? Samen kijken we welke vragen er zijn en zoeken we naar oplossingen. En soms wilt u gewoon uw verhaal kwijt. Ook dan kunt u bij MEE terecht. Francien: ‘Vorig jaar heb ik zelf ondervonden wat mantelzorgen inhoudt. Ik zorgde onder meer voor mijn zieke moeder. Naast allerlei regels liep ik regelmatig tegen gevoelens van frustratie en onmacht aan. Mantelzorgen moet niet worden onderschat.’

Zorg op maat

Wanneer u voor iemand zorgt, kunt u te maken krijgen met wetten en regels. Ook kunt u vragen hebben over geldzaken of de combinatie van mantelzorg en werk. Iedere vraag en situatie is anders, MEE biedt zorg op maat. Daarnaast heeft MEE veel kennis en expertise van verschillende beperkingen.

Zo werkt het

In een gesprek wordt gekeken waar u tegenaan loopt en welke vragen u heeft. Dit gesprek kan telefonisch, bij u thuis, op het gemeentehuis in Gulpen of op het kantoor van MEE Zuid-Limburg in Heerlen plaatsvinden. Net wat u prettig vindt. Afhankelijk van de vraag wordt er meteen naar een oplossing gezocht of een vervolgafspraak gepland.

Contact

Heeft u als mantelzorger uit Gulpen-Wittem een vraag aan Francien Heussen? Neem dan contact op met MEE Zuid-Limburg via telefoonnummer 088 010 2222 of stuur een mail naar info@meezuidlimburg.nl.

Over MEE Zuid-Limburg

MEE vindt dat iedereen moet kunnen meedoen, ook mensen met een beperking. Sommige mensen hebben hiervoor tijdelijk een steuntje in de rug nodig. Zij kunnen een beroep doen op MEE. Door informatie, kortdurende ondersteuning en praktische oplossingen helpt MEE onder meer mantelzorgers om langer te kunnen blijven zorgen. MEE werkt onafhankelijk van zorgaanbieders en instellingen. De ondersteuning is gratis. U heeft geen verwijzing nodig!

Klik hier voor de folder