MEE Zuid-Limburg

MEE Zuid-Limburg en coronamaatregelen: waar staan we nu?

Sinds afgelopen maart 2020 is er veel veranderd door het coronavirus en de corona-maatregelen. Ook bij MEE hebben we onze werkwijze moeten aanpassen. Inmiddels hebben we hier samen met cliënten en partners een weg in gevonden. Juist voor mensen met een beperking is deze coronatijd extra uitdagend. Zij hebben ons steuntje in de rug extra nodig. Cliëntondersteuning voor mensen met een beperking is belangrijker dan ooit. We zijn dus blij dat de maatregelen iets versoepeld zijn. Helaas lijkt het erop dat we voorlopig nog te maken zullen hebben met de corona-maatregelen. Maar we blijven optimistisch.
Niemand hoeft het in zijn “eentje” te doen.
 Alleen sámen krijgen we corona onder controle.

Coronamaatregelen MEE in een notendop:

  • Ons serviceloket, ons kantoor en onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar
  • Het kantoor van MEE, Frankenlaan 7 te Heerlen is op afspraak te bezoeken
  • Onze dienstverlening doen we waar mogelijk via (beeld)bellen, chatten en mailen
  • Face to face contacten (contacten waar je bij elkaar in de buurt bent) zijn weer mogelijk. Hierbij hanteren we de RIVM-maatregelen. We maken gebruik van een afwegingskader of face to face contact nodig is. Voorafgaand aan een persoonlijk contact stelt de ondersteuner een aantal gezondheidsvragen aan de cliënt. We hanteren de 1,5 meter afstandsregel. We houden ons aan de hygiëne maatregelen. In overleg bekijken we waar een afspraak het beste kan plaatsvinden.
  • Groepsgerichte activiteiten en informatiebijeenkomsten zijn weer gestart. Hierbij hanteren we de RIVM-maatregelen.
  • Wij gaan er vanuit dat onze medewerkers met (lichte) klachten niet naar het kantoor komen en geen face to face contact hebben met cliënten (totdat op basis van een test zeker is dat er geen sprake is van corona). We gaan er van uit dat iedereen die lichte klachten heeft (ook in het weekend) zich meldt bij de GGD voor een test.