MEE Zuid-Limburg

Ontmoet Anher Khafaji consulent / cliëntondersteuner  

Sinds vorig jaar ben ik consulent/cliëntondersteuner bij MEE. In mijn functie als consulent / cliëntondersteuner ondersteun en adviseer ik cliënten met allerlei verschillende vragen. De doelgroep varieert van jong tot oud en van mensen met een lichtverstandelijk beperking tot GGZ problematiek. Zo heb ik een cliënt begeleid waarbij de relatie leed onder zijn autisme. Ik heb de cliënt en zijn partner tips en handvaten gegeven hoe je hiermee omgaat en samen gekeken om structuur aan te brengen.  

Daarnaast ben ik jobcoach in opleiding waarbij ik onder supervisie de werkzaamheden van een jobcoach uitvoer. Als jobcoach ondersteun ik de werkgever en werknemer op de werkplek. Verder ondersteun ik cliënten bij toekomstcoach trajecten. Ik help de cliënt door middel van tips en adviezen hoe ze aan werk kunnen komen en hoe ze hun doelen kunnen bereiken.

In het uitvoeren van mijn werk ben ik de baas over mijn eigen agenda. Ik mag zelf mijn agenda indelen en afspraken plannen. Voor mijn werk ga ik veel op huisbezoek. Als ik geen huisbezoek heb kan ik op locatie, op kantoor of thuis werken. Hier krijg ik alle vrijheid in.

Bij MEE mag je als professional autonoom werken. In het uitvoeren van je werk mag je binnen kaders je eigen beslissingen nemen en ondersteun je cliënten op een onafhankelijke manier. Je staat naast de cliënt en helpt hem op alle gebieden. Daarnaast heb je leuke collega’s, contact met cliënten en professionals en kun je flexibel werken.

Ik krijg bij MEE alle mogelijkheid om te leren. Je kunt niet alleen intern cursussen/ trainingen volgen maar je kunt ook deelnemen aan bijeenkomsten buiten MEE. In overleg mag je deelnemen aan trainingen en opleidingen, zoals ik nu de opleiding tot jobcoach volg.

 

Tip voor de nieuwe medewerker:
Doe aan timemanagement en plan je agenda niet te vol!