MEE Zuid-Limburg

Terugblik MEE Marktplaats

Terugblik: MEE Marktplaats tijdens burendag 2017

 

Afgelopen zaterdag 23 september 2017 heeft MEE Zuid-Limburg voor het eerst op burendag de MEE Marktplaats georganiseerd. Het was een  dag waarop ontmoeting, gezelligheid en meedoen centraal stonden.  De zon scheen en er is bijna duizend euro opgehaald voor het goede doel. Tijdens de MEE Marktplaats is MEE op zoek gegaan naar de verbinding tussen buurtbewoners, cliënten en medewerkers van MEE en iedereen die belangstelling had. De deelnemende cliënten, bewoners van Welten, de lokale ondernemers door middel van een sponsorbijdrage én natuurlijk de medewerkers van MEE hebben allemaal op enthousiaste wijze bijgedragen aan het succes van deze dag. Het was gezellig, er heerste een ontspannen sfeer en er was een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Natuurlijk was er een rommelmarkt,  waren er diverse activiteiten voor kinderen, workshops over het werk van MEE en heerlijke hapjes en drankjes. Daarnaast hebben bewoners van Welten, cliënten en medewerkers van MEE hun hobby, talent of bijzondere kwaliteit gedeeld met de bezoekers. Zo zijn alle bezoekers onder andere getrakteerd op geweldige zang- en dansoptredens.
Met de opbrengst van de Marktplaats heeft MEE een financiële bijdrage kunnen leveren aan de Pearl Shine Ubud Foundation. Maar liefst een cheque van bijna duizend euro heeft MEE aan de Foundation kunnen overhandigen. Met de keuze voor dit goede doel heeft MEE verbinding gezocht met een plek waar de ondersteuning van mensen met een beperking nog niet vanzelfsprekend is. De Pearl Shine Ubud Foundation is een kleine stichting op Bali voor en door mensen met een lichamelijke beperking, met als doel talenten te ontplooien en zelfredzaamheid vergroten. Dat past bij MEE. Het motto van MEE is immers dat iedereen moet kunnen meedoen. Ook mensen met een beperking of een andere kwetsbaarheid. Maar niet iedereen is in staat om dit meedoen voor zichzelf te organiseren. Sommige mensen hebben hiervoor tijdelijk een steuntje in de rug nodig. Deze mensen kunnen terecht bij MEE.

Tijdens de MEE Marktplaats hebben wij ook onze nieuwe folder cliëntondersteuning ¨Je hoeft het niet in je eentje te doen¨ gepresenteerd. Met deze folder hopen we bij te dragen aan de vindbaarheid van cliëntondersteuning voor mensen met een beperking of kwetsbaarheid. Wethouder Astrid Verblakt van Sittard-Geleen en ervaringsdeskundige Ellen Schoonbrood hebben de folder in ontvangst genomen. Aansluitend hebben we met alle aanwezigen de grootste wijk sambaband gevormd. Want ook dat doe je immers niet in je eentje.

Tijdens de Marktplaats werd eens te meer duidelijk hoe relevant de slogan van MEE ‘je hoeft het niet in je eentje te doen!’ is. Tijdens de Marktplaats hebben wij kunnen ervaren dat ook wij het niet in ons eentje hoeven te doen; de deelnemende cliënten, bewoners van Welten en ondernemers van Welten en omgeving hebben op een geweldige manier bijgedragen aan het succes van de MEE Martkplaats.