MEE Zuid-Limburg

Nieuwjaarsgroet Irene Thuis

Op het einde van de eerste maand van dit nieuwe jaar, wens ik iedereen toch nog een goed en gezond 2019 toe. Het is tenslotte altijd een goed moment om een ander iets moois toe te wensen.

We staan weer aan het begin van een jaar vol van veranderingen en ontwikkelingen.

In de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal zal MEE de dienstverelning van de Integrale Vroeghulp uitvoeren in opdracht van JenS, de nieuwe Jeugdcoöperatie. De reguliere cliëntondersteuning in de Heerlen zal er op verzoek van de gemeente ook wat anders gaan uitzien en de samenwerking met Heerlen Standby! wordt verder verstevigd.

In de voormalige gemeenten Schinnen, Onderbanken en Nuth (inmiddels natuurlijk Beekdaelen) blijft alles juist nog even bij het oude totdat er een gezamenlijke nieuwe visie in de gemeente Beekdalen is vormgegeven. In Maastricht en de Heuvellandgemeenten denken we samen na over de benodigde kwaliteit van formele en informele ondersteuning. En in Sittard-Geleen zijn we een betrokken partner in het traject Fundamentele Aanpak Sociaal Domein.

 

En zo blijft het sociale domein volop in beweging. Er is genoeg te doen om dienstverlening verder te verbeteren, maar liever nog de ondersteunings- en/of zorgbehoefte van burgers in Zuid Limburg te verminderen.

Daar zullen we ons, samen met veel partners, in 2019 weer volop voor inzetten.

Irene Thuis

Bestuurder/directeur