MEE Zuid-Limburg

Vacature consulent

MEE Zuid-Limburg is een organisatie, die informatie, advies en ondersteuning biedt  aan mensen met een beperking en/of chronische ziekte. MEE maakt zich er sterk voor dat mensen met een beperking zo normaal mogelijk aan onze samenleving kunnen deelnemen. MEE is er voor jong en oud, voor direct betrokkenen, maar ook voor ouders of verzorgers. De centrale locatie van MEE Zuid-Limburg is gevestigd in Heerlen. Landelijk is MEE lid van een coöperatie: MEENL. MEE Zuid-Limburg  heeft een

vacature
voor de functie van

CONSULENT / CLIËNTONDERSTEUNER

(32-36  uur gemiddeld per week, minder uren is bespreekbaar)

Vind jij het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving? Ben jij de spin in het web van instanties en regelingen die voor onze cliënten van belang zijn? Dan is deze functie iets voor jou!

De Functie:                             

Als consulent ondersteun je cliëntsystemen op alle levensgebieden en in alle levensfasen. Je doel is het versterken van de eigen kracht van mensen met een beperking en van hun netwerk, zodat zij leren naar vermogen zelf de regie te (kunnen) voeren, zelfredzaam te zijn en zelfstandig mee kunnen doen in de maatschappij.  Kortcyclische ondersteuning bied je als consulent ook zelf wanneer de vraag specifieke MEE-expertise van de aard van de beperking vergt. Als consulent kun je tevens ingezet worden in de opdracht Integrale Vroeg Hulp (IVH). MEE Zuid-Limburg biedt ook cliëntondersteuning in het kader van de Wet Langdurige Zorg. Professionele aandacht, betrokkenheid en betrouwbaarheid staan centraal. Als consulent ben je vaak de spin in een groot web van instanties en regelingen die voor onze cliënten van belang zijn en wijst ze daarin de weg. De taken worden o.a. vanuit de centrale locatie Heerlen verricht, vanuit diverse wijkteams in de regio, maar je komt ook veelvuldig bij de cliënt aan huis.

Wij vragen van jou:

 • Een functiegerichte beroepsopleiding op HBO-niveau (bij voorkeur Social Work of Pedagogiek).
 • Ervaring in een relevante of vergelijkbare functie is een pré.
 • Kennis van de doelgroep van MEE Zuid-Limburg en de bij de doelgroep passende methodieken.
 • Kennis van de sociale wet- en regelgeving en van de sociale kaart van zorg en welzijn.
 • Analytisch vermogen om voorkomende afwijkende situaties te analyseren, te beoordelen en op te lossen.
 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
 • De beschikking over een rijbewijs en over een motorvoertuig.

Wij verwachten van je dat je geregistreerd bent of kan worden in het Beroepsregister voor cliëntondersteuners voor mensen met een beperking (Registerplein) en in het beroepsregister van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.

Wij bieden jou:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging of  een structurele aanstelling bij gebleken geschiktheid.  De CAO Gehandicaptenzorg is van toepassing.
 • Een salaris van maximaal € 3.894,– bruto per maand (FWG 50) bij een full time dienstverband (36 uur), 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering van het bruto jaarsalaris.
 • 166 verlofuren plus 57 Balansverlofuren op fulltime jaarbasis, met de mogelijkheid om maximaal 50,4 uur extra Balansverlofuren aan te kopen.
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn waarbij MEE Zuid-Limburg de helft van je pensioenpremie betaalt.
 • Een flexibele Jaarurenystematiek en de mogelijkheid tot tijd- en plaats ongebonden werken; ook hybride werken behoort tot de mogelijkheden.
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden zowel professioneel als persoonlijk.
 • Ruime faciliteiten voor de beroepsregistratie Registerplein en SKJ.
 • Een goed onboarding traject waarbij je begeleid wordt door een maatje en de praktijkbegeleider gedurende de inwerkperiode.

Informatie:

Meer informatie kun je inwinnen bij de heer Rob op het Veld, manager 06 31664337.

Solliciteren:

Je belangstelling kun je kenbaar maken door vóór 24 mei  2023 je brief met motivatie te richten aan Joyce Erens, P&O adviseur, j.erens@meezuidlimburg.nl   

Wij zullen vóór indiensttreding met schriftelijke toestemming van de kandidaat referenties opvragen bij vorige werkgever