Back to Top

Workshops en trainingen voor professionals

De veranderingen op het gebied van zorg en welzijn, werk, jeugdhulp en onderwijs vragen een andere houding en competenties van professionals die in hun werk te maken hebben met mensen met een beperking. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om iemand met een beperking te herkennen en passende ondersteuning te kunnen bieden. Doordat we bij MEE midden in de praktijk staan en uw regio kennen, kunnen wij u ondersteunen bij het versterken van de competenties van u of uw medewerkers. Wij bieden de kennis in vele vormen, passend bij uw situatie en uw vraag. Al onze workshops en trainingen bieden we ook op maat incompany aan. Veel van onze trainingen zijn geaccrediteerd.

 

Onderscheidende kennis van MEE
In het kennisaanbod van MEE komen vaak 2 belangrijke thema’s  terug, waarin MEE onderscheidend is:

 • Sociale netwerkversterking (SNV)
 • Aanbod trainingen MEE academie 

  Basistraining “Herkennen en omgaan met mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB)
  Maandag 27 januari 2020
  De training is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgt met kinderen en/of volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Denk hierbij aan professionals die werken in een sociaal wijkteam, op een afdeling binnen de gemeente zoals Wmo of werk en inkomen, op scholen, binnen een sociale werkvoorziening of aan medewerkers op een HR afdeling in een bedrijf waar iemand met een licht verstandelijke beperking werkt.
  Flyer Basistraining LVB 27 januari 2020
 • Herkennen van en omgaan met mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH)
  Dinsdag 11 februari 2020
  Deze training is voor iedereen die beroepsmatig of als vrijwilliger te maken krijgt met mensen met niet aangeboren hersenletsel. Bijvoorbeeld Wmo consulenten, wijkwerkers, woonbegeleiders en mensen werkzaam bij sociale werkvoorzieningen. Ook mensen die vrijwilligerswerk doen en te maken hebben met mensen met niet aangeboren hersenletsel kunnen deelnemen.
  Flyer training Herkennen en omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel 11 februari 2020
 • Workshop Ervaar LVB
  Donderdag 2 maart 2020
  Deze workshop is bedoeld voor professionals van sociale wijkteams, afdelingen werk en inkomen van de gemeente, docenten, begeleiders in de zorg en (para)medisch personeel. Maar ook voor medewerkers van HR-afdelingen, woningcorporaties, politie, justitie en schuldhulpverlening, die te maken hebben met mensen met een verstandelijke beperking is deze workshop uitermate geschikt.
  Open aanbod Workshop Ervaar LVB 2 maart 2020
 • Gesprekstechnieken: Vragen en luisteren
  Woensdag 18 maart
  Locatie: Frankenlaan 7, Heerlen
  Tijdstip: 9.00 – 12.00 uur
  Kosten: € 120,-
  Aanmelden vóór 4 maart 2020 via een mail naar cursussen@meezuidlimburg.nl o.v.v. uw naam, telefoonnummer, factuuradres en betreffende training waarvoor u zich aanmeldt. De training gaat door bij meer dan 5 deelnemers met een maximum van 15 deelnemers. Uw aanmelding wordt definitief na betaling.
 • Basistraining “Herkennen en omgaan met mensen met autisme”
  Dinsdag 14 april 2020

  De training is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgt met kinderen
  en/of volwassenen met autisme. Denk hierbij aan professionals die werken in een sociaal
  wijkteam, op een afdeling binnen de gemeente zoals Wmo of werk en inkomen, op
  scholen, binnen een sociale werkvoorziening of aan medewerkers op een HR afdeling in
  een bedrijf waar iemand met autisme werkt.
  Flyer Basistraining autisme 14 april 2020
 • Training LVB Bewindvoering en financiën
  Dinsdag 28 april 2020
  Locatie: Frankenlaan 7, Heerlen
  Tijdstip: 9.00 – 16.00 u
  Kosten (incl. lunch) € 400,-
  Speciaal voor bewindvoerders heeft MEE een praktijkgerichte training ontwikkeld voor het herkennen van en het omgaan met cliënten met een lvb. Hiermee leer je de signalen herkennen, die kunnen wijzen op een lichte verstandelijke beperking. Ook krijg je inzicht in de belevingswereld van je cliënten en geven we je handvatten om jouw dienstverlening beter op hen af te stemmen. Je zult merken dat dit een positief effect heeft op de samenwerking met je cliënten.
  Aanmelden vóór 14 april 2020 via een mail naar cursussen@meezuidlimburg.nl o.v.v. uw naam, telefoonnummer, factuuradres en betreffende training waarvoor u zich aanmeldt. De training gaat door bij meer dan 5 deelnemers met een maximum van 15 deelnemers. Uw aanmelding wordt definitief na betaling.
  MEE NL 465-19 Flyer training bewindvoerders -def

Sparren over een workshop of training op maat voor uw organisatie?
Neem vrijblijvend contact op met een van ons op via T 088 010 2222 of stuur een e-mail naar cursussen@meezuidlimburg.nl.

Lettergrootte aanpassen
Contrast weergave