Back to Top

Workshops en trainingen voor professionals

De veranderingen op het gebied van zorg en welzijn, werk, jeugdhulp en onderwijs vragen een andere houding en competenties van professionals die in hun werk te maken hebben met mensen met een beperking. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om iemand met een beperking te herkennen en passende ondersteuning te kunnen bieden. Doordat we bij MEE midden in de praktijk staan en uw regio kennen, kunnen wij u ondersteunen bij het versterken van de competenties van u of uw medewerkers. Wij bieden de kennis in vele vormen, passend bij uw situatie en uw vraag. Al onze workshops en trainingen bieden we ook op maat incompany aan. Veel van onze trainingen zijn geaccrediteerd.

 

Onderscheidende kennis van MEE
In het kennisaanbod van MEE komen vaak 2 belangrijke thema’s  terug, waarin MEE onderscheidend is:

 • Sociale netwerkversterking (SNV)
 • Aanbod trainingen MEE academie 
   
 • Workshop Ervaar LVB
  Donderdag 2 maart 2020
  Deze workshop is bedoeld voor professionals van sociale wijkteams, afdelingen werk en inkomen van de gemeente, docenten, begeleiders in de zorg en (para)medisch personeel. Maar ook voor medewerkers van HR-afdelingen, woningcorporaties, politie, justitie en schuldhulpverlening, die te maken hebben met mensen met een verstandelijke beperking is deze workshop uitermate geschikt.
  Open aanbod Workshop Ervaar LVB 2 maart 2020
 • Gesprekstechnieken: Vragen en luisteren
  Woensdag 18 maart
  Locatie: Frankenlaan 7, Heerlen
  Tijdstip: 9.00 – 12.00 uur
  Kosten: € 120,-
  Wat is het effect van een vraag? Welke vragen kun je stellen? Hoe kun je mensen met een hulpvraag uitdagen om in beweging te komen? Hoe kom je erachter wat iemand zelf echt wil, zonder dat het antwoord al ingevuld wordt voor iemand? In deze workshop vind je antwoorden op deze vragen.

  Naast gesprekstechnieken m.b.t. het stellen van vragen gaan we aan de slag met luisteren. Ook luisteren is immers een kunst, vooral als je iemand echt probeert te begrijpen. Want heb jij weleens het idee dat wat je zegt tegen iemand totaal niet lijkt aan te komen? Of heb je zelf ook wel eens moeite om je hoofd erbij te houden als iemand je iets vertelt?

  Kortom: Het betreft een inspirerende en praktische workshop waarin de thema’s vragen en luisteren centraal staan.

  Aanmelden vóór 4 maart 2020 via een mail naar cursussen@meezuidlimburg.nl o.v.v. uw naam, telefoonnummer, factuuradres en betreffende training waarvoor u zich aanmeldt. De training gaat door bij meer dan 5 deelnemers met een maximum van 15 deelnemers. Uw aanmelding wordt definitief na betaling.

 • Basistraining “Herkennen en omgaan met mensen met autisme”
  Dinsdag 14 april 2020

  De training is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgt met kinderen
  en/of volwassenen met autisme. Denk hierbij aan professionals die werken in een sociaal
  wijkteam, op een afdeling binnen de gemeente zoals Wmo of werk en inkomen, op
  scholen, binnen een sociale werkvoorziening of aan medewerkers op een HR afdeling in
  een bedrijf waar iemand met autisme werkt.
  Flyer Basistraining autisme 14 april 2020
 • Training LVB Bewindvoering en financiën
  Dinsdag 28 april 2020
  Locatie: Frankenlaan 7, Heerlen
  Tijdstip: 9.00 – 16.00 u
  Kosten (incl. lunch) € 400,-
  Speciaal voor bewindvoerders heeft MEE een praktijkgerichte training ontwikkeld voor het herkennen van en het omgaan met cliënten met een lvb. Hiermee leer je de signalen herkennen, die kunnen wijzen op een lichte verstandelijke beperking. Ook krijg je inzicht in de belevingswereld van je cliënten en geven we je handvatten om jouw dienstverlening beter op hen af te stemmen. Je zult merken dat dit een positief effect heeft op de samenwerking met je cliënten.
  Aanmelden vóór 14 april 2020 via een mail naar cursussen@meezuidlimburg.nl o.v.v. uw naam, telefoonnummer, factuuradres en betreffende training waarvoor u zich aanmeldt. De training gaat door bij meer dan 5 deelnemers met een maximum van 15 deelnemers. Uw aanmelding wordt definitief na betaling.
  MEE NL 465-19 Flyer training bewindvoerders -def

Sparren over een workshop of training op maat voor uw organisatie?
Neem vrijblijvend contact op met een van ons op via T 088 010 2222 of stuur een e-mail naar cursussen@meezuidlimburg.nl.

Lettergrootte aanpassen
Contrast weergave