Vanuit de dagelijkse praktijk herkennen de consulenten van MEE Zuid-Limburg de grote moeite die jongeren en jongvolwassen hebben om zich financieel staande te houden en hoe zij hierdoor in de problemen kunnen komen.

Daarom neemt MEE Zuid- Limburg deel aan het landelijke initiatief Smart met Geld. Binnen dit project bieden we een lesprogramma aan gericht op financiële bewustwording, versterken van de financiële weerbaarheid en voorkomen van schulden voor kwetsbare jongeren. In 2016 -2017 heeft MEE Zuid-Limburg het Smart met geld programma uitgevoerd voor praktijk onderwijs. In deze periode hebben er trainingen plaatsgevonden bij Praktijkonderwijs Parkstad Limburg in Heerlen en Terra Nigra Praktijkonderwijs in Maastricht.

Het afgelopen jaar heeft een doorontwikkeling van het project plaatsgevonden waardoor het nu mogelijk is om Smart met Geld aan te bieden aan VSO scholen. We hebben hiervoor een partner gevonden in de gemeenten Heerlen en Sittard-Geleen. Daarnaast wordt Smart met geld mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Rabobank Foundation en een eigen bijdrage van de scholen. Inmiddels staan er al twee scholen, 42 leerlingen, 4 docenten en 2 trainers van MEE in de startblokken.

Vanaf 22 maart zullen de trainingen Smart met Geld van start gaan op VSO de Parkschool in Sittard en 9 mei starten de trainingen op VSO de Pyler in Heerlen.

Mocht u graag meer informatie willen over Smart met Geld dan kunt u contact opnemen met:

Tamara Loo (088-0102292 / T.Loo@meezuidlimburg.nl)