In oktober 2018 zijn we binnen MEE Zuid-Limburg gestart met het project Bruggenbouwers. Bruggenbouwers zijn stagiaires van o.a. de opleiding Social Work die een brug proberen te slaan tussen de kwetsbare burger met een beperking en de samenleving. Bruggenbouwers helpen mensen die niet altijd op eigen kracht mee kunnen doen aan de samenleving en helpt hen om drempels weg te nemen. Geeft hen en hun omgeving net dat ene duwtje in de rug dat zij nodig hebben om weer mee te doen.

De Bruggenbouwers lopen, vanaf september t/m april,  elke week op woensdag stage bij MEE Zuid-Limburg en zijn gekoppeld aan een aantal cliënten/ opdrachten. Zij staan altijd onder supervisie van een consulent en de stagebegeleider. De opdrachten zijn laagdrempelig zodat de Bruggenbouwer een goed beeld krijgt van de cliënten en de organisatie. Er is, mocht dat nodig of wenselijk zijn, wekelijks contact met de cliënt totdat hij/zij zelf op weg kan of totdat het doel dat bij de hulpvraag hoort, behaald is.

Laagdrempelige opdrachten die onze bruggenbouwers o.a. uitvoeren

  • De post samen sorteren en inklapperen.
  • Het meegaan naar een buurtcentrum om daar aan activiteiten deel te nemen.
  • Het aanleren van computervaardigheden.
  • Een praatje maken zodat iemand even zijn hart kan luchten.
  • Een wandeling maken.
  • Samen boodschappen doen.
  • Structuur aanbrengen bij het maken van huiswerk.
  • Het aanleren van het reizen met openbaar vervoer

 

Onze Bruggenbouwers

De huidige 4 Bruggenbouwers zijn er nog t/m april 2020. In september 2020 hopen we weer nieuwe Bruggenbouwers te mogen verwelkomen. 2 Bruggenbouwers willen zich in deze nieuwsbrief aan jullie voorstellen:

 

Even voorstellen: Rianne Dautzenberg

Ik ben Rianne Dautzenberg en loop iedere woensdag stage bij MEE Zuid-Limburg. Ik ben 2de jaars student Social Work en daarom neem ik deel aan het project Bruggenbouwers bij MEE Zuid-Limburg.

 

Waarom heb ik gekozen voor MEE?

Vorig jaar heb ik stagegelopen bij een organisatie die zich bezighoudt met ouderen en voorafgaand aan deze opleiding heb ik veel gewerkt met kinderen. Dit jaar wil graag kennis maken met een andere doelgroep: mensen met een beperking of andere kwetsbaarheid.

 

Wat ga ik doen bij MEE?

Ik heb momenteel twee opdrachten gekregen. Een cliënt heeft aangegeven dat hij graag een relatie zou willen. Ik ga samen met hem op een datingsite kijken of er een leuke partner te vinden is. Ook ga ik hem helpen met het uitzoeken van een stapel papier werk.

Een andere client ga ik helpen met het ordenen van zijn administratie, door deze overzichtelijk in een klapper op te bergen.

 

Even  voorstellen: Aniek Jalink

Mijn naam is Aniek Jalink en ik ben 18 jaar oud. Op het moment zit ik in mijn tweede jaar van de studie Social Work op Zuyd Hogeschool te Sittard. Tijdens dit leerjaar moeten wij als studenten acht uurtjes stage lopen op de woensdag.

 

Ik heb gekozen om stage te lopen bij MEE Zuid-Limburg en heb hier zeker geen spijt van!

Tijdens mijn stage bij MEE Zuid-Limburg maak ik kennis met verschillende doelgroepen en daag ik mezelf constant uit.

 

Ik hoop veel te leren van deze stageplek en ik ga dan ook vol enthousiasme en motivatie deze stageperiode tegemoet!