Careless Running is een innovatief participatieproject van MEE Zuid-Limburg en Stichting Ophovenerhof. Careless Running is hardlopen, lotgenotencontact en informatiedeling voor moeders van kinderen met een zorgvraag.  Op 14 maart 2018 start de derde editie in Sittard-Geleen en de eerste editie in Meerssen-Valkenburg. Met trots presenteren we u ook de website www.carelessrunning.nl en de informatieve promotiefilm over Careless Running.

Het programma Careless Running is zeer laagdrempelig en geschikt voor mensen met weinig tot geen conditie. Deelnemers hoeven niet over speciale vaardigheden te beschikken om deel te kunnen nemen en er zijn geen dure aankopen nodig. Naast het sportieve karakter is er aandacht voor de zorgvragen van de deelnemers. Er wordt toegewerkt naar een 5km loop. In plaats van hardlopen kan ook gewandeld worden. Het belangrijkste is plezier in lopen!

De afgelopen 2 jaar hebben moeders in Sittard-Geleen al kunnen profiteren van Careless Running. Reacties van deelnemers waren o.a.:
“Ik merk dat ik niet de enige ben met een kind met beperking. Je kan praten over de dingen die je zoal overkomen, men begrijpt elkaar.”
“Ik ben ook heel wat wijzer geworden door de informatie, waardoor ik de toekomst voor mijn dochter duidelijker zie.”

“Ik ben trots op het volhouden en voel me daardoor zelfverzekerder”.
De deelnemers geven aan zich na afloop van Careless Running zowel psychisch als fysiek sterker te voelen en hun sociale contacten zijn toegenomen. De oud-deelnemers lopen en wandelen nog steeds regelmatig samen.

Op 14 maart 2018 om 9:30 uur start alweer de derde editie van Careless Running in Sittard-Geleen. Bekijk hier de flyer Sittard-Geleen voor meer informatie.
Op 14 maart 2018 om 9:30 uur  start ook de eerste editie Careless Running in Meerssen – Valkenburg aan de Geul. Bekijk hier de flyer Meerssen-Valkenburg voor meer informatie.
Bent u zelf, of kent u een moeder die graag eens tijd voor zichzelf wilt en op een sportieve manier (met lotgenoten) wilt gaan bewegen? Aanmelden kan via info@carelessrunning.nl
Kijk voor meer informatie op onze spiksplinternieuwe website www.carelessrunning.nl en/of bekijk de informatieve promotiefilm waarin ook moeders zelf aan woord zijn en hun enthousiasme delen!