Back to Top

4 daagse training Sociale Netwerk Versterking

Kaart niet beschikbaar

Categorieën


MEE Zuid-Limburg werkt sinds een aantal jaren vanuit de visie en werkwijze Sociale Netwerk Versterking (SNV) en ziet goede resultaten. Met de werkwijze Sociale Netwerk Versterking bereiken we dat cliënten met hun naasten zelf besluiten nemen en plannen maken die passen bij hun concrete behoeften, persoonlijke wensen, ambities en levenswijze. De werkwijze gaat uit van de eigen kracht van mensen en het netwerk om hen heen, om zelfredzaamheid mede mogelijk te maken. Wij delen graag onze kennis met andere professionals in de vorm van trainingen en workshops.

Op 25 september 2018 start een 4 daagse basistraining Sociale Netwerk Versterking voor professionals

Inhoud
In de training staat u uitgebreid stil bij de visie en werkwijze van SNV en leert u werken met instrumenten die hier handen en voeten aan kunnen geven. De inhoud van de dagen wordt vorm gegeven vanuit de vier fasen die Sociale Netwerk Versterking kent:

 • Ontmoeten
 • Netwerkatlas
 • Meedenkbijeenkomst
 • Basisteam

De visie en manier van communicatie loopt als een rode draad door de vier dagen heen.

Resultaat: aan het eind van de training kunnen deelnemers zelfstandig aan het werk met cliënten volgens de werkwijze Sociale Netwerk Versterking.

 • Voor wie: professionals die werkzaam zijn in het sociale domein en die in hun werk te maken hebben met cliëntvraagstukken, zoals bij gemeenten, sociale wijkteams, maatschappelijk werk, jeugdzorg, thuiszorg, woningcorporaties en welzijnswerk.

  Algemene Informatie
  :
  – De training bestaat uit 4 dagen van 9.30 – 16.30 uur
  25 september
  9 oktober
  30 oktober
  13 november 
 • Locatie: Frankenlaan 7, Heerlen

Accreditatiepunten: ja
Registerplein Cliëntondersteuners, maatschappelijk werkers en sociaal agogen  36 punten. SKJ Jeugdzorgwerkers 37 punten.

Kosten : € 750 per deelnemer

Sluiting inschrijving 1 september 2018
– Maximale groepsgrootte: 14 personen
– Training in company is mogelijk

Contact
Voor meer informatie, neem contact op met Dhr. Bert Deguelle via 088-010 2213 of e-mail naar cursussen@meezuidlimburg.nl

Lettergrootte aanpassen
Contrast weergave